Trä och tjära

Trä och tjära

För ungefär fyrahundra år sedan gjorde vi en EP. Vi letade i garderoben efter fina låtar som inte rymdes med på nåt studioalbum och vi passade på att göra några nya. Dessutom hann vi med att dubba sönder några gamla. Vi bjöd in såväl Annika Norlin som Per “Ruskträsk” Johansson som gästartister.

Lika bra att göra det ordentligt när det ändå ska göras, så när vi ändå var i farten tog vi det oerhört tvivelaktiga beslutet att snickra ihop 500 omslag helt själva. Av trä, med brännmärkt logga och dränkta i tjära. Vi älskar trä. Årsringar. Levande material. Vår evigt eminente bästis Hugo gjorde ett magiskt tryck på temat som vi släppte i begränsad upplaga. En del saker var helt enkelt bättre förr.

Vi lovade att lägga upp låtarna när sista skivan gått åt och vi håller som ni redan vet nästan jämt vad vi lovar. Nu är den tiden här. Räkna årsringarna bakåt. Så här lät Glesbygd’n för 12 år sedan.

Nu släpper vi äntligen 15×15/500 på Spotify. Dessutom firar vi det med ett nytt konstverk och en våldsamt vacker och limiterad t-shirt. Kom ihåg att alla pengar vi får av er går rätt in i mixerbordet så att ljuv musik sen kan strömma ut.

0
0:-