En Hand Som Värjer Kronans Tyngd

En Hand Som Värjer Kronans Tyngd

Resultatet av många års hårt arbete och skaparglädje, av många turnéers samlade skratt och frustrationer. Ett Glesbygd’n som är mer hoppfyllda och samtidigt argare och mer rabiata än någonsin. Personligt och naket in till ben och märg. Friare poetiskt och mer subtilt experimenterande än Glesbygd’n någonsin varit. Bäst-skivan helt enkelt. Om vi får säga det själva. Och det får vi.

15×15/500

500 exemplar i trä limmades, slipades och brändes med bandets emblem. Allt är gjort för hand. En avgrundsdjup resa bland svävande och ekande ljudlandskap som för oss till och igenom det oändliga myrlandet bortom guds rygg. På denna EP hörs gästartister som Annika Norlin samt Per “Ruskträsk” Johansson.

Vi vägrar fortfarande att ge ut den här digitalt förrän sista skivan är såld. Den är magisk!

Ärtes Jord’n

Glesbygdn letar sig vidare musikaliskt och ger er baktaktsdängor om uranprospektering, välfärdsmissbruk och orättvisa. Ett prov på att det går att finansiera och producera en skiva helt på egen hand. Ett bevis på jävlaranamma och envishet.

Tid’n Lid

Andra fullängdaren visar upp en något mörkare och djupare sida. Här blandas rotad reggae med melodier och texter om utanförskap, om allas vår personliga strävan och om huvudlös miljöpanik. Inspelningen präglades av lika delar glädje och djup frustration, något som också kan höras och kännas i skivans tyngd. Jojkaren Simon Issát Marainen tog bandet med storm när han klev in i studion för att lägga sin jojk över en kompromisslös komposition.

0
0:-