Vår Musik

En smak av tjära, blod och sprit

SLÄPPTES: 2017-02-03
Köp skivan här!

Med låten “Tappa huve” tar Glesbygd’n och länsfränden Gonza-Ra nya bestämda kliv rätt ner i myllan av norrbottniskt jämmer & elände och ångest. En dansant klagosång som berättar om förlorad vänskap och idel dåliga beslut.

B-sidan, “Apa utan berg” ångar av kritik mot ett etablissemang som slitit itu det hjärta staden Umeå en gång hade och sedan ogenerat paraderar runt med liket. En hyllning till vad staden en gång var. Glesbygd’n sätter ord på den nedbrutna humaniteten och apati som gror i folket allt mer för var timme som passerar.

En Hand Som Värjer Kronans Tyngd

SLÄPPTES: 2013-05-17
Köp skivan här!

Resultatet av många års hårt arbete och skaparglädje, av många turnéers samlade skratt och frustrationer. Ett Glesbygd'n som är mer hoppfyllda och samtidigt argare och mer rabiata än någonsin. Personligt och naket in till ben och märg. Friare poetiskt och mer subtilt experimenterande än Glesbygd’n någonsin varit. Bäst-skivan helt enkelt. Om vi får säga det själva. Och det får vi.

15x15/500

SLÄPPTES: 2011-02-07
Köp skivan här!

500 exemplar i trä limmades, slipades och brändes med bandets emblem. Allt är gjort för hand. En avgrundsdjup resa bland svävande och ekande ljudlandskap som för oss till och igenom det oändliga myrlandet bortom guds rygg. På denna EP hörs gästartister som Annika Norlin samt Per “Ruskträsk” Johansson.

Vi vägrar fortfarande att ge ut den här digitalt förrän sista skivan är såld. Den är magisk!

Låtar

  • 1. Välkommen Hem (ve Annika Norlin)
  • 2. Timmen Lid
  • 3. Aldrig Våra Djupaste
  • 4. Duböga (ve Per "Ruskträsk" Johansson)
  • 5. Dubtid'n

Tid'n Lid

SLÄPPTES: 2009-04-17
Köp skivan här!

Andra fullängdaren visar upp en något mörkare och djupare sida. Här blandas rotad reggae med melodier och texter om utanförskap, om allas vår personliga strävan och om huvudlös miljöpanik. Inspelningen präglades av lika delar glädje och djup frustration, något som också kan höras och kännas i skivans tyngd. Jojkaren Simon Issát Marainen tog bandet med storm när han klev in i studion för att lägga sin jojk över en kompromisslös komposition.

Ärtes Jord'n

SLÄPPTES: 2008-05-17
Köp skivan här!

Glesbygdn letar sig vidare musikaliskt och ger er baktaktsdängor om uranprospektering, välfärdsmissbruk och orättvisa. Ett prov på att det går att finansiera och producera en skiva helt på egen hand. Ett bevis på jävlaranamma och envishet.

Välkommen Hem

SLÄPPTES: 2006-12-20

Glesbygdn’s första demo-EP blev starten på en lång resa. Musiken bär på en enkel och längtande glöd och spelades in med hjärtat i både halsgropen och på armen. Inspelad i källaren på ett gammalt hotell, en intensiv helg hösten 2006.

Låtar

  • 1. Pelegrut
  • 2. Grönöga
  • 3. Dagsmeja
  • 4. Parasita
  • 5. 400 år
0
0:-